5 professionaali, kes aitavad teil kinnisvara kiirelt ja parima hinnaga üürile anda“ title=

GetaPro

5 professionaali, kes aitavad teil kinnisvara kiirelt ja parima hinnaga üürile anda

  • Blog
  • 23-09-2022

SISEVIIMISTLUSSPETSIALIST: KERGE KOSMEETILINE REMONT

Kui korter oli juba välja üüritud või selles elasid omanikud ise, on mõttekas investeerida kasvõi väike summa kosmeetilise remondi jaoks. Esiteks, kui üürileping lõppeb ja tagastatakse võtmed, on võimalik näha kõikvõimalikke vara rikkumisi ja tehtud kahju. Teiseks, leiab värskenduskuuri läbinud elamispind üürniku kiiremini kui see on ilma eelmiste elanike „päranditeta“. Kolmandaks, saate värskelt renoveeritud korteri eest küsida kõrgemat hinda ja remondikulud tasuvad end tagasi üsna kiirelt. Neljandaks, hiljuti remonditud pinna üürnikud on sunnitud olema ettevaatlikumad, et mitte rikkuda värskelt värvitud seinu või põrandaid.

Väiksemate kosmeetiliste remonditööde maksumus võib olla varieeruv, olenedes töö mahust ja keerukusest. Näiteks, kui kahetoalises korteris on vaja renoveerida laudpõrand eeldusel, et see on juba varasemalt restaureeritud ja vuuke pole vaja pahteldada, võib eeldatav maksumus olla 17-20eurot/m2. Hind üldjuhul sisaldab kõiki materjale ja ka lakki. Kui sama tööd on vaja teha vanal värvitud põrandal, siis orienteeruv maksumus võib ulatuda 35-40euroni ruutmeetri kohta. Ja kui rääkida parketist, siis hind jääb 15-20 eurot/m2 vahele.

Ehitus ja viimistlustööde spetsialist Guntis soovitab hinna ja kvaliteedi osas parima pakkumise leidmiseks võrrelda mitme meistri pakkumisi ja alles seejärel teha valik. Seda on näiteks GetaPro.ee portaalis väga lihtne teha- piisab vaid tellimuse loomisest ja spetsialistid ise hakkavad oma teenuseid pakkuma. Samuti on soovitatav vaadata valitud tegija arvustusi ja kõhklemata küsida ka fotosid varasematest tehtud töödest.

 

PUHASTUSSPETSIALIST: KORISTUS

On vähe neid, kellele meeldib peale eelmisi elanikke pesta põrandaid, aknaid, pliiti ja vannituba. See töö on parem usaldada spetsialistidele. Puhastusspetsialist Sabina sõnul on professionaalselt koristatud pinda välja üürida palju kiirem ja lihtsam, sest täiuslikult puhas ja värske ruum tekitab tunde nagu korter oleks peaaegu uus.

Korteri või eramaja üldkoristus maksab 2-4eur/m2. Sabina rõhutab, et hind sõltub sellest, kas aknapesu kuulub hinna sisse, kui lihtne või raske on puhastatavate pindadeni jõuda, kas piisab tavapuhastusest või on vaja erivarustust. Kulud sõltuvad ka sellest, kas tegu on uue või vana elamispinnaga, kas korter vajab puhastust peale üürnike väljakolimist või remonti, kas tubades on mööbel jne. Niisamuti sõltuvad kulud ka kliendi nõudmistest puhastusvahendite suhtes: sest näiteks ökoloogiliste toodetega on pindu raskem puhastada ning sellepärast on ka maksumus suurem. Kogenud koristaja teeb tööd kordades kiiremini ja tõhusamalt kui omanik ise ning raha, mis kuluks puhastusvahendite- ja seadmete ostmiseks, on võrdsed summadega, mida makstakse professionaalidele korteri läikima löömise eest.

Samuti saab üürilepingusse lisada punkti, et üüriperioodi lõppedes tuleb ruumides teha üldkoristus, mille kulud katab üürnik.

 

FOTOGRAAF: OBJEKTIDE PILDISTAMINE

Kui kodu särab puhtusest ja paneb silma särama värske remondiga, on aeg see ka fotodele jäädvustada! Just fotod on hinna järel kõige olulisemateks teguriteks, mis suurendavad huvi konkreetse kinnisvara vastu. Ja soovitatav on see ülesanne usaldada professionaalsele fotograafile, sest nutitelefoniga tehtud pildid ei suuda kirjeldada objekti kõiki parimaid omadusi ja kvaliteeti. Pole harv juhus kui just head jäädvustused tõstavad kinnisvara väärtust: suurepärastest fotodest inspireerituna langetab potentsiaalne üürnik kiiremini otsuse ja võib-olla nõustub ka kõrgema üürihinnaga. Samuti on oluline, et fotodel kujutatu ei erineks oluliselt tegelikkusest ning ka kogenud fotograaf teab, kuidas saavutada soovitud tulemust, näidates elamispinda kõige paremas valguses.

„Inimesed armastavad silmadega ja esmamulje on väga oluline. Seega, kui soovite oma kinnisvara kasumlikult ja kiiresti müüa või välja üürida, peate tagama kvaliteetsete fotode olemasolu. Selline kuulutuse visuaalne pool võimaldab tulevasel omanikul/üürnikul saada täielikku ülevaadet kinnisvarast, selle planeeringust ning tunda ka üleüldist atmosfääri. Piisab vaid vaatamiste arvule tähelepanu pööramisest- ilusate fotodega kuulutustes on neid alati palju rohkem. Mida kvaliteetsemad on fotod, seda rohkem vaatamisi ja ka inimesi, kes soovivad objekti ka päriselus näha, mis omakorda tähendab rohkem võimalusi kasumliku tehingu kiireks sõlmimiseks.“ – jagab oma kogemust peafotograaf Maris.

Fotograaf tuletab ka meelde, et enne pildistamist peaks rõhku panema ka kodu puhtusele, samuti ära panema ebavajalikud asjad, mis omanikel on plaanis endaga kaasa võtta- isegi pisiasjad on väga olulised! „Nagu näitab ka minu isiklik kogemus, siis kvaliteetsete fotode postitamine kinnisvaraportaalidesse aitab leida uusi üürnikke juba 2 tunniga!“ lisab Maris.

 

JURIST: VAJALIKE DOKUMENTIDE ETTEVALMISTAMINE

Olles otsustanud oma kinnisvara üüriturule viia, peate hoolitsema mitte  ainult hea hinnaga üürniku leidmise, vaid ka ametliku nõuetekohase vormistamise eest. Sellest täpsemalt rääkis jurist Pauls.

Jurist selgitab, et seaduse silmis ei ole kirjaliku üürilepingu sõlmimine valiku küsimus, vaid määrustes ette nähtud kohustuslik nõue. „Näiteks kui tehingu osapooled on kokku leppinud konkreetses üürisummas, selle tasumise korras ja üürilepingu muudatustest, siis suure tõenäosusega ei teki üürnikul hiljem võimalust esitada kinnisvaraomanikule põhjendamatuid vastuväiteid. Niisamuti on üürnik ise kaitstud võimaliku omavoli eest, mida üürileandja teha võib tahta, kui ta näiteks otsustab ühepoolselt muuta üüri summat, tasumise korda vms. Isegi kui vaidlus läheb kohtusse, on kirjaliku kokkuleppe olemasolul õigus ja olulised eelised selle poolel, kelle õigusi rikuti.“ selgitab Pauls.

Rääkides vajalikest dokumentidest, tuletab jurist meelde veel üht olulist nüanssi- kodukindlustust. „Kindlustusandjate pakkumised kodukindlustuseks võivad olla erinevad kui kasutuseesmärk on välja üürimine. Tõenäoliselt tuuakse lisariskina välja pahatahtliku või raske hooletuse tõttu tekkinud kodukahjukindlustus, mis peab olema poliisil konkreetselt kirjas ja omakorda tõstab ka kindlustusmakset. Siinkohal on väga oluline lisada, et tekitatud kahju hindamiseks, kindlustusjuhtumiks tunnistamiseks ja hüvitise maksmiseks on eeltingimuseks kirjalik üürileping üürileandja ja üürniku vahel. Samamoodi on see ka muude kindlustusriskidega, mis kaasnevad üürnikuga- näiteks hüvitis üüritulu saamata jäämise korral. Sellise kindlustusriskiga kohustub kindlustusandja näiteks tulekahju korral hüvitama täiendavalt korteri omanikule üürnikult saamata jäänud üüri kui üüripind on muutunud elamiskõlbmatuks.“- seletab jurist.

Rõhutame, et üürnik võib tekitada kahju mitte ainult kindlustatud eluasemele, vaid ka naabritele kui ujutatakse üle allolev korter. Seetõttu on kinnisvara omanikul soovitatav ka oma tsiviilvastutus kindlustada. Muideks, regressinõudeid saab esitada ka üürileandja enda vastu, seega on soovitatav ka temal mõelda tsiviilvastutuse kindlustamisele.

 

KOLIMISTEENUS

Kui teie asjad on veel jäänud üürikorterisse ja oleks vaja need uude kohta kolida, on parem selle probleemiga ise mitte tegeleda- parem usaldada see asjatundjatele säästmaks oma närve, tervist ja aega. Kolimisteenuse töötajad teavad hästi, kuidas asju õigesti paigutada ja pakkida, et need kiirelt ja kompaktselt autosse laadida saaks ilma teel kahjustusi saamata. Ja sihtkohta jõudes pakivad kiiresti lahti ning panevad kõik oma kohale. Pöörame tähelepanu ka sellele, et ise, ilma spetsiaalsete seadmetega transportides, vigastab kogenematu inimene sageli oma selga. Seega on ohutum usaldada see töö kogenud spetsialistidele kui maksta hiljem arstide eest, kes püüavad taastada teie tervist, et oma selja korda saaksite.

Ühesõnaga kui tunnete, et eluaseme väljaüürimise protsess nõuab teilt liiga palju pingutust ja aega, on alati võimalus usaldada see sertifitseeritud maaklerile. Kes on leitavad ka www.getapro.ee ’st!

Tagasi