Kas eestlastele meeldib pühadeaega tähistada ja kuidas nad seda teevad? Intervjuu ürituste korraldaja ja muusiku Henriga annab meile vastused!

GetaPro

Kas eestlastele meeldib pühadeaega tähistada ja kuidas nad seda teevad? Intervjuu ürituste korraldaja ja muusiku Henriga annab meile vastused!

  • Blog
  • 18-12-2023

Getapro.ee kliendikommentaaride rubriigis kirjutavad kliendid tema kohta: "Henri oli õhtu staar!". Tema tähelepanekute kohaselt oskavad eestlased pühi tähistada, nad armastavad head huumorit ja üha enam levib trend korraldada üritusi alkoholivabalt- mis on tema sõnutsi väga tervitatav ja vahva. Järgnevalt toome välja intervjuu küsimused koos Henri poolt antud vastustega, et saaksite parema ülevaate õhtujuhi tööst ja mõtteid kuidas teha parim valik ürituse korraldajat otsides.

 

Henri, ole hea ja tutvusta meile ennast.

Olen ürituste korraldaja ja muusik ning väga sageli teen ühe ürituse raames mõlemat. Mul on olemas kogu vajalik tehnika, et olla DJ ja esineda muusikuna. Mängin süntesaatorit, kitarri ja laulan. Pidulik õhtu koos minuga garanteerib teile lõbusa ürituse, killukese musta huumori ja intelligentse sarkasmiga. Suhtlen kõigiga isiklikult, et kõik saaksid olla osa meelelahutusprogrammiks ja tunneksid end kaasatuna, kuid kõik on mõistagi vabatahtlik. Kindlasti ei hakka te kuulma fraase nagu: "Mul on vaja viis paari saali keskele!" või "Kutsume kahte vaprat hinge ette astuma!".

 

Kuidas te selle ameti enda jaoks avastasite?

Alustasin oma karjääri ammu muusikuna, kuid erinevatel üritustel käies jälgisin huviga meelelahutajate tegevust. Nägin sageli, et õhtujuhtide stiil ja naljad olid vananenud - kõik olid neid juba sada korda näinud ja võistlused tundusid olevat vanaema märkmikust võetud. Seega, kui mina "äratasin" publikut oma muusikaga, siis õhtujuhi tegevused olid pigem kulunud ja igavad. Aja jooksul muutus üsna sagedasemaks, et hakati pakkuma muusikalise saatega õhtujuhtimise programmi. Hakkasid levima kuulujutud, et see mees võib olla nii õhtu meelelahutaja kui ka muusikat mängida. Peab tõdema, et inimestele meeldib see mudel väga, kui üks inimene saab teha mõlemat, lihtsustades oluliselt kogu ürituse korralduslikku poolt. Ma arvan, et see on minu "X-faktor".

 

Kuidas avastasite enda anded, kas see seostub kuidagi teie päritolu või perekonnaga?

Sotsioloogilisest vaatenurgast olen tüüpiline "Napoleon" - mulle meeldib olla tähelepanu keskpunktis, mul on suured ambitsioonid. Midagi on ilmselt kaasasündinud: mu isa oli alati peo hing. Ta teadis väga palju nalju ja oskas neid väga hästi rääkida. Mu õed räägivad lugusid, et lapsepõlves riietusin ma erinevateks tegelasteks, näiteks Pinocchioks, ja näitlesin nende sünnipäevadel.

 

Mida sulle kõige enam teha meeldib – kas laulda, mängida instrumente või õhtut juhtida?

Täna olen kõige sagedamini peojuht, kuid muusika on olnud osa minu elust väga pikka aega, seega ma ütleksin, et armastan seda enim.

 

Milliseid isikuomadusi on selleks tööks vaja?

Minu kui saatejuhi peamiseks väärtuseks on huumorimeel. Üldiselt on selles ametis, nagu ka igas muus ametis, väga oluline, et sa armastaksid seda, mida sa teed. Lisaks võiksid sa olla nii öelda inimeste inimene- nautima suhtlemist ja esinemist. Ilma selleta see ei toimi, sest selles ametis märkavad inimesed kiiresti kõike, mis ei ole siiras ja tõeline.

 

Millistel üritustel on teie teenused enim nõutud?

Pulmad ja erinevad tähtpäevad. Mulle endale meeldib kõige rohkem positiivne ja rõõmsameelne kuvand. Siiski meeldib mulle väga ka suuremate ürituste korraldamine, korraldan näiteks jalgrattamaratone ja linnafestivale.

 

Kuidas Getapro.ee teid aitas? Milliseid kliente olete leidnud?

Getapro.ee platvorm on olnud minu jaoks suurepärane abivahend lisatulu teenimiseks: siit olen leidnud mitu head klienti. Keskmiselt saan Getapro.ee lehelt 2-3 pakkumist kuus. Ka selle intervjuu ajal olen saanud juba ühe uue pakkumise.

 

Kuidas leida parimad spetsialistid selles valdkonnas? Kuidas otsida/hinnata teenusepakkujat?

Selles mõttes on Getapro.ee hinnangud ideaalseks lahenduseks. See on perfektne koht inimestele, kellel ei ole selles valdkonnas kogemusi, samuti neile, kes saavad neid soovitada. Muide, ma ei ole kunagi palunud ühelgi kliendil arvustust kirjutada. Samal ajal näen, et inimesed teevad seda vabatahtlikult, pühendades sellele oma aja- see on minu jaoks hindamatu väärtusega ja uute klientide jaoks on see samuti usaldusväärne allikas spetsialisti valiku tegemisel. Mingis mõttes on igal võõrustajal oma publik. Ja tavaliselt leiavad mind need kliendid, kes mulle sobivad. Selles on mingi maagia!

 

Millele peaksid inimesed tähelepanu pöörama, enne kui sõlmivad oma eriala esindajatega lepingu? Mida peab õhtujuht kindlasti arvestama, et oma tööd võimalikult hästi teha?

Põhimõtteliselt ei ole minu poolt mingeid erilisi nõudeid. Minu eelis on see, et ma tulen oma muusikaseadmetega, selles osas saan pakkuda kõrget kvaliteeti. Loomulikult kuulan kliendi soove ja ideid. Kui on mingi delikaatne küsimus, siis tavaliselt annab klient sellest mulle teada. Mul oli juhtum, kus ürituse lõpus pöördus perepea minu poole ja ütles, et tänu minu huumorile ja naljadele said mõned asjad peres lõpuks läbi arutatud ja oli tunne, nagu koorem oleks langenud nende perekonna õlgadelt!

 

Kuidas hindate eestlaste huumorimeelt? Kuidas saab "soojendada" reserveeritud publikut?

Usun, et Eesti inimestel on väga hea huumorimeel. Ja kui nad ei naera, siis on naljad paraku lihtsalt halvad. Isiklikult leian, et inimesed võtavad minu provokatiivse huumori hästi vastu. Parim publik ei ole mitte perekondlik ring, vaid sõprade seas peetud üritused. Sellisel juhul, läheb tavaliselt kõik sujuvalt: naljad voolavad, energia on hea ja me täiendame teineteist.

 

Kas Eestis on lihtne ürituste korraldajana ja muusikuna raha teenida?

Ma usun, et raha on võimalik teenida! Aeg enne koroonapandeemiat olin eriti edukas: kalender oli aasta ette täis. Tol ajal oli see minu peamine ja ainus amet. Pärast pandeemiat, kui avalik elu järk-järgult normaliseerus, tundsin omakorda, et inimesed tahavad kaks korda sagedamini kokku tulla. Eriti igatsesid nad pulmi.

 

Kuidas on selliste teenuste hinnad aja jooksul muutunud ja arenenud?

Õnneks on mul piisavalt tööd, nii et ma ei pea kõiki pakutud üritusi valimatult vastu võtma. Samuti tasub arvestada, et selles valdkonnas töötamine nõuab pidevaid rahalisi investeeringuid. Näiteks võin tuua muusikaseadmeid - ajad, mil võis minna üritusele kahe trummi ja värvilise kohtvalgustiga, on ammu möödas. Üks õhtujuht, kelle töö kvaliteeti ma tean ja võin teistele soovitada, võtab tasu alates 600 eurost ja rohkem. Muusikud - kui grupis on mitu liiget, siis alates 800 eurost ja rohkem. Minu tähelepanekute kohaselt hindavad inimesed, kes ei kõhkle kellegi teise töö eest maksma ja ei püüa igal korral soodustust saada, võõrustaja tööd rohkem. Sellistest firmadest tulevad tavaliselt kliendid, kes on rahul, avatud, sõbralikud ja koostöövalmis. Sellistes seltskondades ei ole tavaliselt tülinorijaid. Sellel põhjusel on mul ka oma hind ja ootused.

 

Mis on siiani olnud teie jaoks kõige huvitavam sündmus?

Üks huvitavamaid sündmusi oli minu jaoks otseselt seotud Getapro.ee platvormi kliendiga. See oli pulm, mille ma olin nõus korraldama, teadmata eelnevalt, kui palju inimesi on kutsutud. Kui sain teada, et planeeritud oli vaid noorpaar ja 9 külalist, olin pehmelt öeldes veidi mures. Võiksite öelda, et mis seal siis nii rasket on? Uskuge mind, väikese pulma võõrustamine on palju keerulisem, kui 60/70 külalisega pulm, sest mida te saate 9 inimesele pakkuda? Sellisel juhul on vaja rangelt individuaalset lähenemist, suuremat tähelepanu detailidele, sest midagi ei jää märkamata. Aga lõpuks oli see üks parimaid sündmusi minu elus ja see tasus end kümnekordselt ära tänu minu improvisatsiooniteatri kogemusele.

Sellised olid muusiku ja ürituste korraldusega tegeleva Henri vastused meie esitatud küsimustele. Loodame, et saite natuke parema ülevaate õhtujuhtimisega seonduvast ning ideid, mida arvestada ürituse korraldamisel.

Tagasi